Menu Close

2013-09-20 Dviračių žygis

Kiekvieną rugsėjį visose Europos sąjungos šalyse yra organizuojama Europos judrioji savaitė, šiemet ji vyksta rugsėjo 16 – 22 dienomis. Šia iniciatyva siekiama keisti žmonių keliavimo įpročius ir atkreipti dėmesį į neigiamą transporto įtaką aplinkai ir žmonių sveikatai bei patiems prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo. Mūsų mokykla noriai prisijungė prie šios akcijos ir rugsėjo 20 d. paskelbė dviračių žygį skirtą Dienai be automobilio. Ir dideli ir maži tą dieną į mokyklą keliavo su plačia šypsena ir gera nuotaika.
Jau antri metai mokykla organizuoja dviračių žygį Jonavos dviračių takais. Tai vienas iš konkurso „Olimpinę ugnelę į kiekvieno širdelę“ etapų.
Penktadienį visa mokyklos bendruomenė po 3 pamokų rikiavosi prie dviračių takų, esančių šalia mokyklos. Jonavos policijos komisariato pareigūnai kontroliavo eismą per perėjas. Dieną be automobilio atžymėjome vieni pėsčiomis, antri dviračiais, treti paspirtukais, ketvirti šiaurietiško ėjimo lazdomis. Bet labiausiai mus nustebino mūsų mokyklos direktorė Birutė Prasauskienė . Ji į mokyklą atriedėjo dviračiu , o mažoji trimetė anūkė Vanesa paspirtuku.
Vėliau susirinkus į aikštelę vyko apdovanojimai. Olimpinio ugdymo koordinatorė mokytoja Gintarė Vinciūnienė kuri pasveikino visus susirinkusius, priminė šios iniciatyvos svarbą mums visiems ir pasidžiaugė visos mokyklos bendruomenės darna. Mokyklos direktorė Birutė Prasauskienė padėkojo mokytojams ir mokiniams entuziazmą prisidedant prie šios iniciatyvos. Direktorė davė interviu Jonavos televizijai AVVA.
Dėkojame visiems mokyklos bendruomenės nariams už dalyvavimą.
Sakoma, kad gyvenimas kaip judėjimas dviračiu, norint išlaikyti pusiausvyrą turi judėti pirmyn. Tad linkime, kad Jonavos pradinės mokyklos bendruomenė ir toliau judėtų tik pirmyn.

Parengė mokyklos direktorė Birutė Prasauskienė

Skip to content