Menu Close

2013-11-18 LR Seime įteiktas apdovanojimas

2013 m. Gruodžio 18 d., trečiadienį, Seimo Konferencijų salėje (III r.) vyko konkursų „2012–2013 mokslo metų Lietuvos sportiškiausia mokykla“ ir „Geriausių 2013 m. Lietuvos kūno kultūros mokytojų penketukas“ laureatų apdovanojimai.

Šventėje dalyvavo per 250 šalies mokinių ir mokytojų. Dalyviai stebėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atkūrimo 25-mečiui skirtą filmą.

Renginio dalyvius sveikino Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė,  Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis, Švietimo ir mokslo ministerijos viceministrė Genoveita Krasauskienė, Lietuvos olimpinės akademijos prezidentas Arūnas Poviliūnas.

Sportiškiausios Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklos buvo išrinktos jau 12 kartą. Baigiamajame konkurso etape dalyvavo 47 Lietuvos mokyklos, iš kurių buvo išrinktos 5 pradinės mokyklos ir mokyklos–darželiai, 10 pagrindinių mokyklų ir progimnazijų bei 10 vidurinių mokyklų ir gimnazijų. Konkurso tikslas – skatinti mokyklas rengti daugiau sporto varžybų, švenčių, festivalių, siekti, kad jie būtų organizuojami laikantis garbingos kovos, kilnaus elgesio principų, motyvuoti mokinius aktyviai dalyvauti planuojant ir organizuojant mokyklos sportinę veiklą, ugdyti sveikai gyventi motyvuotus piliečius.

 

2012–2013 m. m. Lietuvos sportiškiausios mokyklos konkurso nugalėtojai

Pradinės mokyklos, mokyklos-darželiai

  1. Jonavos pradinė mokykla
  2. Kauno Panemunės pradinė mokykla
  3. Širvintų pradinė mokykla
  4. Naujosios Akmenės mokykla – darželis „Buratinas“
  5. Radviliškio r. Baisogalos mokykla – darželis

Mūsų mokykla apdovanota garbės raštu bei 1000 Lt. premija.

sportiskiausia 2013 sportiskiausia cekis 2013

Sveikiname olimpinio ugdymo grupę ir koordinatorę mokytoją Gintarę Vinciūnienę

 

Parengė          mokyklos direktorė Birutė Prasauskienė 

Skip to content