Menu Close

2014-10-14 Pailgintos grupės vaikų laisvalaikis

laisvalaikisLavinamieji žaislai būna įvairių tipų. Tai gali būti ir kaladėlės ar įvairios dėlionės. Vaikas yra priverstas pagalvoti ir iš spalvingų gabalėlių kažką sudėlioti. Kad ši veikla būtų dar veiksmingesnė, nepamirštu  jo pagirti už teisingai sudėliotą paveikslėlį. Lavinamųjų žaislų pagalba vaiko smegenys bus imlesnės, todėl jis norės mokytis ir ši veikla jam neatrodys nei nuobodi, nei nenaudinga.

Mokinius supažindinau, kad LEGO kaladėlių atsiradimo istorija nukelia mus į Daniją, o tiksliau tariant į provincijos miestelį Bilundą. LEGO dinastijos įkūrėju laikomas dailidė Ole Kirk Christiansenas. Kaladėlės padeda ugdyti vaiko gebėjimą eksperimentuoti, kelti hipotezes (kas nutiks, jei šią didelę kaladėlę uždėsiu ant anos mažos?), tikrinti jas (ką, ir vėl nukrito?!) bei formuluoti naujas (didelė kaladėlė nesilaiko uždėta ant mažos. Bet maža puikiai laikosi uždėta ant didelės!). Toks žaidimas – mokslinio mąstymo pagrindai. Kaladėlės taip pat skatina kalbos raidą, moko tokių sąvokų, kaip didelis-mažas, virš-po, ant-už ir kt.

 Taigi dėkojame mokytojos padėjėjai Svetlanai Cechmister dovanojusiai pailgintos grupės mokiniams  LEGO kaladėlių rinkinį. Tikimės ir daugiau LEGO kaladėlių įsigyti artimiausiu laiku.

Pažiūrėkite nuotraukas ir pasidžiaukite Vakario bei Kornelijos Laninų, Mato Gutausko, Rusnės Vasinos dėlionėmis.

Parengė  pailgintos grupės mokytoja Ina Sipavičienė

Skip to content