Menu Close

2014-10-16 Oskaro Vaildo gimimo metinių minėjimas

Paminėtos Oskaro Vaildo 160-osios gimimo metinės

1854 m. spalio 16 d. gimė vienas iš žymiausių karalienės Viktorijos laikmečio dramaturgų Oskaras Vaildas. Dalį savo kūrybos jis skyrė ir vaikams. O.Vaildas pasakose vaikams kūrė nepažeistą žiaurios realybės pasaulį, kuriame vyrauja amžino gėrio ir grožio temos.

4b klasės mokiniai (mok. D.Puišienė) lietuvių kalbos pamokos metu susipažino su vienu iš Oskaro Vaildo kūrybos brangakmeniu – pasaka „Laimingasis princas“. Atidžiai klausydamiesi radijofonizuotos šios pasakos versijos, vaikai piešė pagrindinius kūrinio veikėjus. Po perklausos mokiniai pasidalijo mintimis ir įspūdžiais apie pasakoje papasakotus įvykius ir pateikė savo pamąstymus.

Daugumai ši pasaka pasirodė liūdna, niūri, bet graži. Vaikai įžvelgė didžiąsias žmonijos dorybes: gailestingumą, kilnumą, nuoširdumą, pasiaukojimą, draugystę, meilę. „Pasaka moko, kad reikia padėti vargšams, kad ne turtai svarbiausia“ samprotavo Mantė. Kad draugams ir kitiems žmonėms reikia padėti sutiko Aivaras ir Justinas. Tadas sakė, kad „Gėriu reikia dalintis“, o Rugilė reziumavo, kad „Daryk kitam gera ir tau bus geru atsilyginta“.

Belieka palinkėti, kad pasakoje atskleistos žmoniškosios dorybės lydėtų mokinius visą laiką, nes be jų gyvenimas būtų bevertis.

Bibliotekininkė Lilija Grigėnienė

Skip to content