Menu Close

2014-11-06 Akcija mokykloje  „Atšvaitą turiu-gyvybę branginu“

Kasmet rudens ir žiemos mėnesiais padaugėja eismo įvykiuose  nukentėjusių pėsčiųjų  ir dviratininkų, daugiausia tokios nelaimės įvyksta tamsoje, todėl šiuo metu labai svarbu, kad pėstieji ir dviratininkai naudotų šviesą atspindinčias priemones.

Šias metais Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos lapkričio 6 d. paskelbė ATŠVAITŲ  DIENA.  Spalio 6 d.  mūsų mokykloje vyko jau tradicija tapusi atšvaitų patikrinimo akcija „ Atšvaitą turiu-gyvybę branginu“.

Atšvaitų dienos akcijos tikslas:

  • patikrinti, ar visi mokiniai ir juos lydintys asmenys, mokytojai rūpinasi savo saugumu,
  • populiarinti šviesą atspindinčių priemonių naudojimą tamsiu paros metu,
  • padovanoti atšvaitus tiems, kas jų neturi.

Akcijos organizatorės vyresnioji pradinio ugdymo mokytoja Nijolė Gansiauskienė ir socialinė pedagogė Jolita Skeirienė pasitiko mokinius ir darbuotojus ateinančius į mokyklą, patikrindamos, ar visi mokyklos bendruomenės nariai segi atšvaitus.

Akcijos organizatorės pastebėjo, kad beveik visi  mokinių segi atšvaitus. Kai  kurie atšvaitai buvo prisegti netinkamoje vietoje, todėl buvo akcentuota kaip teisingai naudotis atšvaitais  (juostinius atšvaitus nešioti ant rankos, dviratininkai turi dėvėti ant kojos, pakabinami atšvaitai prisegami viršutinio drabužio kišenėje ir einant keliu tamsoje iš kišenės išimami ar prisegami dešinėje pusėje). Atšvaitai efektyviausi, kai jie yra automobilio žibintų aukštyje, neturi būti uždengiami krepšiu, rankine, pats žmogus jo neuždengtų. Atšvaitas efektyvus ir naudingas tada. Kai jį gerai apšviečia transporto priemonė . Pasibaigus  Akcijai pasibaigus visada bus kreipiamas dėmesys į atšvaitų naudojimą, nes tai yra aktualu visais rudens ir žiemos mėnesiais.

 

 

Parengė  vyresnioji socialinė pedagogė Jolita Skeirienė

Saugaus eismo būrelio vadovė Nijolė Gansiauskienė

Skip to content