Menu Close

2014-11-12 Kauno marių regioninis parkas

Š.m. lapkričio mėn. 12 dieną  Jonavos pradinės mokyklos 1 A (mokytoja Jolita Skulčiuvienė) ir 2 B (mokytoja Ilma Budnikienė) klasių mokiniai lankėsi Kauno marių regioniniame parke.

Prieš ekskursiją 2 B klasėje vyko projektas ,,Spygliuočiai medžiai- kadagys“. Mokiniai internete, enciklopedijose ir kituose informacijos šaltiniuose ieškojo informacijos apie kadagį, atrinko svarbiausią informaciją, piešė kadagį, rinko kadagio nuotraukas. Klasėje pristatė savo surinktą informaciją draugams. Buvo išrinkti darbai, kurie atitiko visus nurodytus vertinimo kriterijus ir vertinti aukštesniuoju lygiu. Buvo nutarta, kad ekskursijos metu Gelmė, Justas ir Mantas G. papasakos savo surinktos informacijos medžiagą pirmos klasės mokiniams.

Vaikščiojome po Kauno marių regioninio parko kadagyną. Grožėjomės natūraliu botanikos draustinio grožiu. Klausėme ekskursijos vadovės Ramunės R. kadagyno atsiradimo istorijos, 2 B klasės mokiniai pasakojo pirmokams savo surinktą informaciją apie kadagio savybes, naudą žmogui, ilgaamžiškumą, paplitimą Lietuvoje ir pasaulyje. Pirmokėliai noriai klausėsi ir džiaugėsi galimybe mokytis netradicinėje aplinkoje. Vaikščiodami parko takeliais pakartojo lapuočių bei spygliuočių medžių pavadinimus, rinko lapus, apžiūrinėjo medžių kamienus, „vėdino plaučius“ kvėpuodami švariu, tyru kadagyno oru…

Lankėmės Pažaislio vienuolyne. Sužinojome jo istoriją, susipažinome su vienuolių gyvenimo būdu. Mokiniai davė pažadą kiekvieną dieną iki  Šv. Kalėdų padaryti  bent po vieną gerą darbą kitam žmogui, jį užrašyti ir priklijuoti klasės lentoje tam skirtoje vietoje.

Mokytojos Jolita Skulčiuvienė (1a)  ir Ilma Budnikienė(2b)

Skip to content