Menu Close

2015-01-23 1a 2b klasių bendradarbiavimas

Įvyko šaunios dviejų klasių bendradarbiavimo (Eksperto metodu) pamokos.  2 B klasės mokiniai dailės – technologijų pamokų metu mokė visus 1 A klasės mokinius lankstyti lankstinį ,,Gyvatėlė“.

Dešimt  2 B klasės mokinių, puikiai išmokusių lankstyti šį lankstinį,  panoro būti ekspertais ir išmokyti mažuosius savo draugus. Kiekvieną grupę sudarė 1 antrokas ir 2 pirmos klasės mokiniai. Šį kartą ekspertais panoro būti šie 2 B  klasės mokiniai: Nedas Leskauskas, Dija Kuliešaitė, Mantas Gezevičius, Austėja Petruninaitė, Rokas Stasiulis, Gelmė Ivanauskaitė, Neda Cichanovičiūtė, Eimantė Jefimovaitė, Milana Grakalskytė.

Prasidėjo darbas. Ekspertai susipažino su savo mokiniais, pristatė vertinimo kriterijus, priminė darbo grupėje taisykles, išdėstė veiklos etapus ir mokė lankstyti lankstinį. Vėliau, baigus dirbti lankstymo darbus, grupelėse kartu su pirmokais sukūrė originalius prisistatymus.

Darbų pristatymo – aptarimo metu, ekspertai (antrokai), remdamiesi pamokos pradžioje pristatytais vertinimo kriterijais, apibendrino ir įvertino savo grupės narių (pirmokėlių) veiklą, gebėjimą dirbti grupėje, išlankstymo tikslumą. Pirmokai taip pat aptarė veiklą grupėje ir pasidalijo mintimis, kaip jiems sekėsi dirbti. Kas patiko? Ar buvo sunku? Ką norėtų tobulinti ar pasimokyti.

Džiugu tai, kad per gana trumpą laiką mokiniai ne tik susipažino su nauju metodu, darniai dirbo kartu, lankstė, sukūrė linksmus, kūrybiškus prisistatymus, bet ir puikiai mokėsi mokytis vieni iš kitų. O tai ir buvo svarbiausias šio metodo tikslas.

Abi klasės liko patenkintos šiuo įdomiu ir naudingu bendradarbiavimu!

Mokytojos Jolita Skulčiuvienė ir Ilma Budnikienė

Skip to content