Menu Close

2015-09-17 Judėjimo savaitė  „Judri mokykla“

 

BEACTIVE  Europos sporto savaitė Lietuvoje vyks rugsėjo 13–19 d. Tai nauja Europos Komisijos iniciatyva, propaguojanti sportą ir fizinį aktyvumą Europoje. Europos sporto savaitė – europietiška  iniciatyva su visoje Europoje vykstančiais renginiais.

Judėjimo savaitės renginiuose dalyvavo Jonavos pradinės mokyklos bendruomenė  (apie 300 dalyvių). Direktorės pavaduotoja ugdymui Jolita Skeirienė organizavo judėjimo savaitės BEACTIVE užrašo gamybą iš putplasčio. Šokio mokytoja Rima Auglienė paruošė visų mokinių bendrą šokį. Klasių auklėtojos rekomendavo šeimoms pasigaminti šokiui reikalingą atributiką (marakasus). Mokyklos mokiniai kas rytą mankštinosi mokyklos kieme. Mokyklos bendruomenė dalyvavo Jonavos KKSC organizuojamame judėjimo savaitės renginyje. Atliko bendrą šokį su marakasais. Mokykla buvo apdovanota dideliu BEACTIVE tortu už originaliausią pasirodymą ir gausiausią dalyvavimą.

Mokyklos sportiniais renginiais siekėme skatinti fizinį aktyvumą, judėjimą.  Sporto savaitės metu kūno kultūros pamokas vedė dziudo treneris Algimantas Bankauskas, kuris į kūno kultūros pamokas skatino pažvelgti plačiau, pasidalino patirtimi.

Stalo teniso treneris Igoris Gatijatulinas,  aiškino mokiniams, kad vienas iš svarbiausių stalo teniso žaidimo elementų yra technika. Kamuoliuko padavimas atlieka gana didelį darbą. Paduodant kamuoliuką svarbiausią vaidmenį vaidina riešas. Tačiau čia viskas svarbu: ir kamuoliuko pasimetėjimas, ir sąlyčio su rakete taškas, ir kamuoliuko kritimo į stalą savo ir kitoje pusėje vieta. Reikia žinoti tai jog, trumpą pjautą padavimą geriausia nukreipti į stalo vidurį, kairinį pasuktą į šoną – į kairįjį stalo kraštą, dešininį arba arti tinklelio.

Parengė               direktorė Birutė Prasauskienė

Skip to content