Menu Close

2015-11-20 Respublikinis projektas ,,Sportas mus vienija”

 

3a klasė – sveikuoliškiausia  mokyklos  klasė,  spalio ir lapkričio mėn. dalyvavo Lietuvos  sporto universiteto Kėdainių ,,AUŠROS” progimnazijoje organizuotame ŠMM respublikiniame projekte ,,Sportas mus vienija”.

Projekto tikslas – ugdyti projekto dalyvių nuostatą sveikai ir aktyviai gyventi;  plėtoti  galimybes, sudarant palankias sąlygas ugdymuisi, saviraiškai ir bendravimui, dalyvaujant įvairiose veiklose; įgyti bendrųjų kompetencijų. Dalyviai kartu mokėsi pozityvaus bendravimo formų ir siekė, kad per sveikatinimo ir fizinio aktyvumo mokymo veiklas susiformuotų  sveikatos kaip vertybės samprata.

Projekte dalyvavo 7 savivaldybių mokyklų komandos: Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazija, Jonavos pradinė mokykla, Pasvalio Lėvens pagrindinė mokykla, Jurbarko Naujamiesčio pagrindinė mokykla, Raseinių Ariogalos gimnazija, Radviliškio Baisogalos gimnazija, Lietuvos sporto universiteto Kėdainių „Aušros“ progimnazija.

 Lapkričio 18 d. vyko finalinis susitikimas.

Projekto dalyviai dalyvavo sveikatos ir fizinio aktyvumo veiklose:

  • sportinėse varžybose;
  • orientaciniame bėgime ,,Sportinio lobio ieškojimas”(kur reikėjo pademonstruoti ne tik sportinius gebėjimus, bet ir savo žinias sprendžiant kryžiažodžius);
  • baseine vykusiose varžybose ,,Estafetinis plaukimas”   (dalyvaudami 3 plaukimo turuose ypatingą ištvermę ir gerą sportinį pasirengimą pademonstravo  Rusnė Mikėnaitė, Alanas Pelivanovas, Nedas Kulikauskas, Airidas Laurinavičius. Jie plaukė ir už save, ir už draugą. Kiekvienam teko nuplaukti po 150 m.);
  • kartu su kitomis mokyklų komandomis mokėsi bendro šokio ir dalyvavo Sportinių šokių fiestoje (ypač  daug žiūrovų simpatijų  sulaukė aerobikos čempionė – Germantė Pacevičiūtė);
  • drauge su draugais iš visos Lietuvos žaidė linksmuosius žaidimus ir  atliko aerobikos pratimus baseine.
  • mokytoja Odeta dalyvavo mokytojų sveikatos forume.

 

Mokyklų fotografai-korespondentai fotografavo projekto akimirkas.

Iš kiekvienos mokyklos komandos buvo atrinktos geriausios nuotraukos ir Lietuvos sporto universiteto Kėdainių ,,Aušros” progimnazijos galerijoje buvo atidaryta projekto ,,Sportas mus vienija” nuotraukų  paroda.

Buvo išleistas projekto ,,Sportas mus vienija” 2016 metų kalendorius. Į kalendorių pateko Jonavos pradinės  mokyklos jaunųjų  fotografų įamžintos  projekto akimirkos. O jas įamžino: Elzė Karpavičiūtė, Augustė Nacevičiūtė, Paulius Jankauskas.

Jonavos pradinės mokyklos 3a klasės kiekvienam mokiniui buvo įteikti prizai ir padėkos raštai už aktyvų dalyvavimą projekte. Komanda gavo diplomą, o plaukikų komandai buvo įteiktas padėkos raštas už draugiškumą.

Parengė mokytoja metodininkė Odeta Balckienė

Skip to content