Menu Close

2015-12-21 Džiaugsmo pamokėlės doriniame ugdyme

Gruodžio 21 dieną mokyklos fojė ir klasėse vyko džiaugsmo pamokėlės visiems mokyklos mokinukams. 

1 klasės pamokėlės tema buvo Kas yra Kalėdos ? Per šią pamoką vaikai buvo supažindinti su Kalėdų istorija. Po jos Madagaskaro pingvinų animacinis filmukas pamokė, ko negalima daryti per Kalėdas ? Visi mokinukai suprato, kad negalima būti vieniems, kad tai šeimos šventė ir pasižadėjo, kad ateityje , kad  ir kur bebūtų , per Kalėdas grįš pas tėvelius J. Visų nuotaika buvo puiki, visi giedojo Kalėdines giesmeles ir džiaugėsi ateisiančiu kūdikėliu.

2 klasės pamokėlės akcentas buvo- dovana. Vaikai klausėsi pasakojimo apie tai, kokia dovana Jėzui pati reikalingiausia, žiūrėjo animacinį filmuką apie smurfiuką Niurzgą, kuris svajojo apie Kalėdinę dovaną . Diskutavo tema , kas svarbiau – duoti ar gauti? Visi kartu giedojo karaoke Kalėdines giesmeles ir iš pamokėlės išėjo su mintimi paruošti dovanėles ne tik patiems artimiausiems žmonėms, bet ir Dievo sūnui.

3 ir 4 klasių pamokos tema buvo ta pati – Kaip pasiruošti Kalėdoms? Mokinukai giedojo, pritariant gitara ,žiūrėjo ir aptarė  animacinio filmuko herojaus Šreko pirmąsias Kalėdas . Sužinojo, kad svarbiausia, ruošiantis Kalėdoms , yra pasikviesti Jėzų į savo širdeles, į savo šeimą ; pasveikinti Jo gimtadienio proga ir džiaugtis, kad Dievas taip pamilo mus , jog  nepagailėjo vienintelio Sūnaus ir mūsų pareiga Jį pasitikti, pasveikinti ir niekada neliūdinti.

Po pamokėlių vaikai nenorėjo skirstytis ir vis dainavo dainą  – Džiaugsmingų šventų Kalėdų………

Parengė vyresnioji tikybos mokytoja Jūratė Bagdonavičienė.

Skip to content