Menu Close

2016-01-26 AKCIJA „MUS SAUGO ATŠVAITAI – 2016“

 

Saugaus eismo būrelio vadovė, vyresnioji pradinio ugdymo mokytoja Nijolė Gansiausikienė jau kelinti metai iš eilės, bendradarbiaudama su Jonavos policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio specialistu Remigijumi Zdanavičiumi organizuoja mokykloje akciją „Mus saugo atšvaitai“. Šiais metais akcijai talkino Jonavos policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Larisa Paklina, 1 b klasės mokinės tėtis Dmitrijus Teslenok. Ankstų rytą mokykloje mokinius, tėvelius, senelius pasitiko Saugaus eismo būrelio mokiniai, mokytoja Nijolė, pareigūnė Larisa ir Lietuvos policijos simbolis – šuniukas Amsis.

Akcijos tikslas – kad kiekvienas nešiotų atšvaitą, kad atšvaitas visada būtų ant viršutinio drabužio, kurį dėvi vaikas ar suaugęs.

Kiekvienas supranta, kad tamsiu paros metu neapšviestose gatvėse ar šalikelėse einantys pėstieji būna visiškai nematomi. Tai tampa skaudžių įvykių priežastimi ir tam, kad pėstieji nežūtų gatvėse, kai būna nepastebėti, yra privalu dėvėti atšvaitus. Tačiau realybė yra tokia, jog Lietuvoje yra išdalinta dvigubai atšvaitų, negu yra gyventojų. Ir deja, kas dieną išgirstame, kad kažkas žuvo kelyje, nes buvo nepastebėtas. KODĖL?

Daugelis mokinių tvarkingai nešioja atšvaitus, tačiau akcijos metu buvo ir tokių, kurie atšvaitų nenešioja dėl pačių įvairiausių priežasčių: pamiršo, pametė, nusisegė ir t.t. Tokiems teko atšvaitą dovanoti, užsegti prie kuprinės ir dar priminti, kad atšvaitas būtinas. Šuniukas Amsis dar kartą užakcentavo atšvaito svarbą ir visiems dovanojo lankstinukus bei atvirutes apie saugumą keliuose.

Parengė Saugaus eismo būrelio vadovė Nijolė Gansiauskienė

Skip to content