Menu Close

2016-11-03 Uždarų patalpų golfas

MOKYKLOS KŪNO KULTŪROS PAMOKOSE

Siekdamos, kad kūno kultūros pamokos vaikams taptų įvairesnės ir įdomesnės  devynioms Jonavos pradinės mokyklos pradinio ugdymo mokytojoms direktorė B. Prasauskienė  ir mokytoja G. Vinciūnienė  organizavo uždarų patalpų golfo mokymus. Mokymai buvo labai naudingi, tik norėjosi, kad tokių seminarų būtų rengiama ir daugiau, mokytojui svarbu turėti teorinių ir praktinių žinių, kad galėtume mokinius sudominti, bet pagrindus tikrai įgijome, – kalbėjo mokytojos .

Kūno kultūros pamokos turėtų būti kuo įvairesnės, kad vaikas lavintųsi visapusiškai. Visos sporto šakos naudingos, nes jos paįvairina pamokas. Vien tik krepšinio, futbolo ir tinklinio vaikams neužtenka – esama įvairių moksleivių, ir ne visiems komandinės sporto šakos prie širdies. Jau su  golfo įranga susipažino mokytojos ir manome, kad  žaidžiančių  pamokų,  tiek neformalaus ugdymo būrelių metu tikrai bus, – sako mokyklos direktorė. Direktorė su mokytoja G. Vinciūniene dalyvavo golfo mokymuose  Jonavos kūno kultūros ir sporto centre kur buvo pakviesti  Lietuvos golfo federacijos (LGF) atstovai, kurie mokykloms ir padovanojo po komplektą uždarų patalpų golfo inventoriaus. Mokymų metu susipažino su golfo taisyklėmis ir kultūra. Taip pat per mokymus vyko ir praktiniai užsiėmimai sporto salėje, kurių metu mokytojai išbandė įvairius taiklumą, taisyklingą smūgio techniką lavinančius pratimus.

 Golfas vaikams yra ne tik smagi veikla, bet ir atneša įvairios naudos. Šis žaidimas moko sportinės kultūros, etikos, mąstymo ir ypatingai ugdo susikaupimą – tam, kad sėkmingai atliktum smūgį, būtina sugebėti susikoncentruoti konkrečiu momentu. Be to, žaidimo metu nekyla agresija, pyktis, nes nereikia varžytis su priešininkais.

Mokyklose daugėja vaikų, kurie pagal charakterį yra individualistai ir nori užsiimti sporto šakomis, kuriose viskas priklauso tik nuo jų pačių. Tokių vaikų ugdymui golfą drąsiai galima pritaikyti pamokose. Tuo labiau kad šis žaidimas nereikalauja išskirtinių fizinių sugebėjimų ar savybių, čia svarbiau atidumas ir koncentracija, todėl gerai žaisti gali kiekvienas.

 Parengė mokyklos direktorė Birutė Prasauskienė

Skip to content