Menu Close

2017-05-26 Projektinė prevencinė diena “Aš saugus ir užimtas”

Jonavos pradinės mokyklos bendruomenė susirinko į tradicinę projektinę prevencinę dieną „Aš saugus ir užimtas“.

Projektas „Aš saugus ir užimtas“organizuojamas kasmet nuo 2006 m., per dešimtmetį buvo organizuojama daug įvairiausių veiklų įtraukiant pagalbos tarnybas( policija, greitoji pagalba, priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, kariai-savanorai).

Pagrindinis projektinės dienos tikslas ir veiklų uždaviniai yra:

  • Išmokyti bendruomenės narius tinkamai reaguoti esant krizinėms situacijoms .
  • Išmokyti judriųjų lauko žaidimų vaikus ir jų tėvus.
  • Informuoti mokinius apie krašto apsaugos ir gelbėjimo tarnybų veiklą bei stiprinti pasitikėjimą jomis.

Projektinė diena prasidėjo evakuacijos pratybomis. Imituojamo gaisro mokykloje metu keliems „pasimetusiems“ , likusiems mokyklos pastate mokiniams, profesionalios tarnybos  (greitoji medicinos ir priešgaisrinė) atliko gelbėjimo veiksmus. Policijos ekipažas sulaikė „padegėjus“.Toliau projektinė diena vyks Jonavos kūno kultūros ir sporto centro stadione. Jonavos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai mokys vaikus, kaip elgtis pamačius degančią žolę, kuo galima ją gesinti ir demonstravo degančios žolės gesinimą. Karines estafetes su kareiviška atributika mokiniams ir jų tėvams organizavo  Dariaus ir Girėno II Kauno rinktinės savanoriai. Lietuvos policijos bičiulis Amsis supažindino su gelbėjimo tarnybų profesijomis ir kvietė į personalizuotą foto sesiją su gelbėjimo tarnybų personažų atvaizdais. Visų gelbėjimo tarnybų darbą koordinavo svečiai iš Vilniaus-Bendrojo pagalbos centro atstovai. Jie pasveikino už drąsą ir narsą 1c klasės mokinį Nojų, kuris teisingai mokėjo iškviesti pagalbą ir klausė operatoriaus nurodymų. Pirmą kartą šioje projektinėje dienoje dalyvavo NATO kariai. Džiaugiamės , kad užsienio pajėgų kariai mokiniams padovanojo galimybę sudalyvauti lėtojo dviračio važiavimo varžybose, rengė kartu su mokiniais stovyklavietes, surengė mėtymo į taikinį varžybas, nuoširdžiai bendravo, leido apžiūrėti karines mašinas. Mokiniai turėjo galimybę pasitikrinti savo anglų kalbos žinias, kariai visiems dalyviams parengė saldžiųjų prizų. Mokyklai NATO kariai padovanojo sportinio inventoriaus bei parėmė mokyklą pinigine parama, sportiniam inventoriui įsigyti. LK Mechanizuotos pėstininkų brigados „ Geležinis vilkas“ kariai mokiniams surengė mąstymo-atminties pasitikrinimo varžybas.  Projektinės dienos pabaigoje visų dalyvių laukė kareiviška košė, kurią išvirė VšĮ „Kretingos maistas“ darbuotojos, pateikė ir vaišino kariai.

Mūsų mokykla buvo apdovanota Bendrojo pagalbos centro viršininko Audriaus Čiulpio  padėka už projekto „Aš saugus ir užimtas“ organizavimą, bei ilgametę ir kryptingą veiklą mokant bendruomenės narius išvengti nelaimingų atsitikimų, tinkamai reaguoti krizinių situacijų metu, taip pat ugdant vaikų pasitikėjimą pagalbos tarnybomis ir skubios pagalbos telefonu 112.

Nuoroda apie projektinę dieną Jonavos žiniose:

http://jonavoszinios.lt/jonavos-pradines-mokyklos-mokiniams-evakuacijos-pratybos

Vaizdo įrašas Youtube: https://youtu.be/qjXwQN42xCc

Skip to content