Menu Close

2017-06-05 Stovykla mokiniams

 „MAŽASIS OLIMPINIS KAIMELIS” I-OJI DIENA

Jonavos pradinė mokykla bendradarbiaudama su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu, Kauno šv. Kazimiero progimnazija bei Utenos Krašuonos progimnazija birželio 5-8 dienomis organizuoja dienos stovyklą 1-4 klasių mokiniams „Mažasis Olimpinis kaimelis“.

Projekte–stovykloje „Mažasis Olimpinis kaimelis“ dalyvauja 24 Jonavos pradinės mokyklos mokiniai, stovyklos vadovė mokytoja Gintarė Vinciūnienė ir 3 pedagogai.

Projekto veiklos orientuotos į Olimpinių žaidynių struktūrą, todėl apima ne tik visus ritualus (stovyklos atidarymą, olimpinės ugnies įžiebimą, olimpinę priesaiką ir kt.), bet ir į kultūrinę, pažintinę, sveikatingumo, kūrybinę bei sportines veiklas. Kiekviena diena bus skirta olimpinei vertybei: draugystei, pagarbai, tobulėjimui,įkvėpimui, tad veiklos bus kryptingai orientuotos į šių vertybių ugdymą bei su jomis susijusių situacijų modeliavimą.

Pirmoji „Mažojo Olimpinio kaimelio“ diena prasidėjo stovyklos atidarymu Jonavos raj. Neįgaliųjų veiklos centre. Atidarymo metu mūsų mažieji olimpiečiai buvo supažindinti su stovyklos programa, skaitė Olimpinę priesaiką, dalyvavo parolimpinėse varžybose, žiūrėjo edukacinius filmus, kuriuose atsispindėjo svarbiausios olimpinės vertybės.

Pirmosios stovyklos dienos metu labiausiai buvo akcentuojama vertybė – Draugystė sporte ir gyvenime. Po visų veiklų mokiniai dalyvavo refleksijoje, kurios metu pasidalino šiandieniniais įspūdžiais bei išrinko draugiškiausius vaikus, kuriems buvo įteikti draugystės ženkleliai.

Parengė pradinio ugdymo mokytoja Gintarė Vinciūnienė

Skip to content