Menu Close

Vasaros mokyklėlė – pirmieji žingsniai mokykloje

Birželio pirmąją savaitę ištuštėjusią mokyklą užpildė 54 būsimų pirmokų klegesys. Vaiko mokymosi motyvacija, nuostata mokymosi atžvilgiu, emocinis santykis su mokymusi pradeda formuotis šeimoje, gerokai anksčiau nei vaikas ima lankyti mokyklą. Taigi šios vasaros mokyklėlės tikslai – susipažinti su vaiko branda, jo lūkesčiais, jo turimais darbo įgūdžiais, suteikti vaikui kuo daugiau tikros informacijos, apžiūrėti, patyrinėti mokyklos aplinką. Kita vertus, būsimieji pirmokai, jų tėveliai turi suprasti, kad šeimos gyvenimas, vaikui pradėjus lankyti mokyklą, įgaus naujų spalvų.

Mokyklinė veikla ypatinga tuo, kad anksčiau ar vėliau vaikas turi atlikti tai, ko dar nemoka ar kas sunkiau sekasi. Tėvų užduotis – ne apsaugoti vaiką nuo nesėkmių, bet mokyti (patiems mokytis su vaiku) jas įveikti. Šiomis mintimis  pasidalino su pirmokų šeimomis bendrame tėvų susirinkime mokyklos direktorės pavaduotoja ugdymui Rita Dapšienė.

Pirmosios birželio 4 – 6 dienos pamokos dažnam mokiniui buvo nelengvas išbandymas: reikėjo susipažinti su naujais klasės draugais, su mokytoja, su mokyklos patalpomis, teko atlikti įvairių lietuvių kalbos, matematikos, pasaulio pažinimo užduočių, įsiminti pirmąsias elgesio taisykles mokykloje. Mokytojos Jolita, Inga, Edita  paruošė linksmų užduočių, veiklą vykdė pasitelkę žaidybinių elementų, tačiau stengėsi apie vaiko galimybes sužinoti, kiek įmanoma daugiau bei supažindinti būsimą mokinį su veiklomis mokykloje. Būsimi Jonavos pradinės  mokyklos mokiniai prisimatavo naujas mokyklines uniformas, kuriomis pasipuoš rugsėjo 3 d.

Klausimas pamąstymui: „Ar tam, kad mokykloje vaikas jaustųsi laimingas, pakanka gero mokytojo ir puikių vaiko gabumų?“

Linkime per vasarą smagiai pailsėti, rudenį lauksime sugrįžtančių.

 

Parengė  mokyklos direktorė

Skip to content