Menu Close

2014-11-25 Šachmatų turnyras mokykloje

Mūsų  mokykloje  šalia įprastų užsiėmimų, tokių kaip dailė, matematika ar pasaulio pažinimas, atsirado ir šachmatai.  Šiais metais mokykla užmezgė bendradarbiavimą su  Jonavos KKSC  šachmatų treneriu.

Šachmatų įtraukimas į neformalųjį ugdymą  – svarbus žingsnis, siekiant įvairiapusio moksleivių išsilavinimo. Šachmatai ugdo kritinį ir analitinį mąstymą, gebėjimą spręsti su logika susijusius uždavinius.  Šachmatams dažnai skiriamas nepelnytai menkas dėmesys, lyginant su kitomis sporto šakomis.

Šachmatai ugdo ne tik vaikų mąstymą, bet ir tokias asmenybės savybes kaip užsibrėžto tikslo siekimas, pastabumas, planavimas. Šachmatais žaidžiantys vaikai išmoksta atsakingai priimti sprendimus, analizuoti ir įvertinti alternatyvas. Be to, šachmatai – ne tik edukacinė priemonė, bet ir pramoga vaikams.

2014-11-25 dieną vyresnioji mokytoja Loreta Gaurilčikienė mokykloje organizavo šachmatų turnyrą. Iš kiekvienos klasės buvo  atrinkti patys stipriausi šachmatų žaidėjai, kurių buvo 14 ir 3 b klasės mokinės Evos  tėvelis Sakalauskas, kuris savo jėgas išbandė su direktorės tėveliu. Tarp vyrų vyko protų mūšis, tačiau sužaistos dvi partijos  rezultatu 1:1. Nugalėjo draugystė, tačiau tėvelio žodžiais tariant, „Nepasigailėjo, kad dalyvavo, nes daug naudos davė vyresnio žmogaus patarimai.“

Mokinių tarpe I vietą laimėjo Gaudvydas Bielo-Petravičius, II vietą Artūras Černeckas, III vietą Nedas Čarnevičius.  Mokiniai apdovanoti padėkos raštais bei medaliais.

 

Parengė direktorė Birutė Prasauskienė

Skip to content