Menu Close

2015-04-24 Paminėtos Hanso Kristiano Anderseno 210-ios gimimo metinės

Balandžio 24 d. Jonavos pradinės mokyklos keturios trečių klasių mokinių komandos dalyvavo viktorinoje, skirtoje paminėti įžymaus danų pasakotojo Hanso Kristiano Anderseno 210-ąsias gimimo metines. Besiruošiantys viktorinai mokiniai, žiūrėjo animacinius filmukus, sukurtus H. K. Anderseno pasakų motyvais, įdėmiai skaitė rašytojo pasakas ir ruošėsi jų pristatymui.

Viktorinos dalyvius pasveikino mažasis stebukladarys Olė Lukojus. Jis palinkėjo vaikams sėkmės ir pažadėjo juos aplankyti naktį ir atsiųsti daug spalvotų ir linksmų sapnų.

Vėliau sekė užduotys, kurių metu reikėjo pasukti galveles, pamiklinti liežuvėlius, garsiai ir raiškiai perskaityti tekstą, įsikūnyti į H. K. Anderseno pasakų personažus. Išradingai ir originaliai viktorinos dalyviai pristatė pasirinktas Anderseno pasakas: vieni demonstravo skaidres ir plakatus, kiti surengė mini teatrą, o 3b klasės mokinė Julija Rockina pianinu atliko savo sukurtą muzikinę kompoziciją.

Viktorinos nugalėtojomis tapo 3b (mokytoja metodininkė Valdonė Šimonytė) ir 3c (vyr. mokytoja Inga Osauskienė) mokinių komandos. Visi dalyviai buvo apdovanoti prizais, įteikti padėkos raštai.

Renginio dalyviai įgijo komandinio darbo, raiškaus skaitymo, viešo kalbėjimo, vaidybos ekspromtu patirties, patyrė daug teigiamų emocijų, o svarbiausia – kartu su Hanso Kristiano Anderseno pasakų knygų veikėjais pasinėrė į nepaprastą, kupiną svajonių, abejonių, stebuklų, vilties, fantazijų pasaulį.

Bibliotekininkė Lilija Grigėnienė

Skip to content